Menu

Udskolingen

Velkommen til udskolingen i Næsby Boldklub, som er fællesbetegnelsen for årgangene fra U17 til og med senior. Det er i de årgange, at der ofte er stort frafald, men Næsby Boldklub har det mål, at der er mindst 2 hold i hver årgang.

I Næsby Boldklub skal der være plads til både elite og bredde.

Der kan være 2. holdspillere, der ønsker at kæmpe for at komme på hold 1, men der skal også være plads til de spillere, som blot kommer for at spille fodbold for sjov.

I Næsby Boldklub er der også plads til anføreren på 1. holdet, der drømmer om en professionel karriere som fodboldspiller.

Klubbens 1. hold

Udskolingsalderen er den alder, hvor spillerne skal opnå et færdighedsniveau, så de senere kan matche de krav, der stilles til dem, hvis de skal spille på klubbens 1. hold.

Der opstilles mål for holdet og for hver enkel spiller, og ud fra de opstillede mål laves en plan, som kan være med til at opfylde både holdets og spillerens mål.

Specialiseringen til de enkelte positioner er godt i gang, og træningen er målrettet mod at klargøre spillerne til kunne præstere i det færdige spil (11v11) som seniorspillere.

Ligesom i de øvrige skoler, så udgør ”Den blå tråd”  og Spillestilsdokumentet baggrunden for træningsindhold.

Den fysiske opbygning af kroppen fortsætter fra de tidligere skoler, og spillerne har derfor 1 times fysisk træning + 1-3 gange styrketræning ugentligt afhængigt af, hvilken fase vi er i.

Vi stiller derfor store krav til vores trænere, og har forventninger til forældrene. Trænerne i udskolingen er ikke forældretrænere, men trænere med en god træneruddannelse, der er ambitiøse og målrettede med deres trænergerning, hvilket også forventes af 1. holdspillerne. 

Udskolingen bygger på holdninger til ungdomsfodbold

Udskolingen i Næsby Boldklub lever op til DBU’s Holdninger og Handlinger. Det betyder bl.a., at vi:

  • Først og fremmest spiller for at udvikle og kun sekundært for at vinde, men der er større fokus på resultaterne i Udskolingen, da vi der igennem ønsker at forberede spillerne til seniorfodbold.
  • Gennem træning ønsker at give de unge spillere de bedste muligheder for at lære at spille fodbold.
  • Træner næsten altid med bold – også under opvarmning.
  • Træner piger og drenge hver for sig.
  • Lægger vægt på, at spillerne taler respektfuldt til hinanden og til træneren.
  • Kun tillader konstruktiv kritik af hinanden, både på og uden for banen.
  • Gennem stævner og ture meget gerne til udlandet vægter kammeratligt samvær med jævnaldrende fra andre klubber.
  • Lægger vægt på, at forældrene spiller en aktiv rolle ift. at understøtte de unge elitespilleres hverdag, hvor der kan være pres på koordineringen og prioriteringen, når man skal jonglere mellem uddannelse, fodbold og familie/venner.

Indlæringsmål i udskolingen

I Udskolingen er der stadig stort fokus på udviklingen af spillernes individuelle færdigheder, men dette foregår i langt højere grad pladsspecifikt end i de øvrige skoler. Hovedfokus ligger dog på stimuleringen af spillernes taktiske færdigheder/spilintelligens, mens fokus på den fysiske træning og intensiveres yderligere. Taktisk træning foregår både med spillet som træner, dvs. hvor spillerne selv finder løsninger, men også ved mere deduktiv instruktion fra træneren.