Interview med Alexander Bah

31. marts 2018 kl. 11:56

Alexander ”Gambi” Bah er den næste, vi har valgt at interviewe, som en del af vores 2018 tiltag med fokus på tidligere Næsby spillere der klarer sig godt. Han er til daglig fast mand hos oprykningskandidaterne HB Køge fra 1 division med den tidligere Næsby træner Henrik Lehm i spidsen. Vi har valgt at tage en snak med ham omkring hans tid og minder i Næsby, men også hvordan han ser mulighederne for at spille HB Køge i Superligaen, landsholdsdrømmene og meget mere.

Tiden i Næsby

Alexander skiftede til Næsby i sine sene ungdomsår, hvor han valgte os efter konkursen i FC Fyn. Om valget fortæller han; ”Jeg flyttede til Næsby, først og fremmest fordi jeg vidste, at de havde et godt ry med at udvikle unge spillere. Samtidig var min træner Andreas Bech også skiftet til klubben, hvilket gjorde det oplagt, da jeg vidste han kunne motivere og udvikle mig yderligere som spiller”.
Det var en lidt anderledes vej og skoling Alexander havde taget i sine ungdomsår, men det var hurtigt tydeligt, at han havde et spændende potentiale med sit fantastiske antrit og gåpåmod.
Efter et par år på ungdomsholdene, så kom chancen for en plads på vores 2. Divisionshold i foråret 2016. Efter at have startet på bænken i de 3 første kampe, hvor han havde leveret nogle flotte indhop, så kom chancen fra start i forårets fjerde kamp hjemme mod Avarta. Her blev det til en knusende sikker 4-0 sejr, hvor Alexander spillede fremragende. Den resterende del af foråret var han en markant profil og bidrog også med 6 assist. Han siger selv om foråret; ”Jeg husker, at det var den halvsæson med Næsbys seniorhold, at jeg for alvor begyndte at tro på en karriere som professionel fodboldspiller”.

Skiftet til HB Køge

Efter en opvisningskamp i sommeren 2016 mod Brøndby, blev det tydeligt, at Alexander kunne have spillet sin sidste kamp for Næsby Boldklub. Efter flere interesserede klubber havde været på banen faldt valget på 1. Divisionsklubben HB Køge. Om valget fortæller han; ”Det, jeg vægtede allerhøjest, var spilletid. Det var vigtigt for mig, at jeg tog det step by step, så jeg ikke gik fra 2. Division til Superliga, for det ville have været for stort et spring på det tidspunkt. Jeg var derovre og træne med, hvor jeg blev fascineret af miljøet og træningen”.
Det er den tidligere Næsby træner Henrik Lehm, som har haft Alexander i hele hans tid i HB Køge. Her har han i en stor del af kampene været fast mand og udviklet sig til en profil, hvilket også gav ham titlen Årets Talent i klubben for 2017. Lige nu kæmper de for en af de eftertragtede pladser i rækken om at rykke op i Superligaen. Om det siger han; ”Jeg synes vi har spillerne til det, men det er klart vi har gjort det sværere for os selv med et par dumme nederlag. Men med et par sejre i træk, så er vi med igen hvor det er sjovt”.

Ambitioner for fremtiden

Alexander er til sommer færdig med gymnasiet, og har et år tilbage af sin kontrakt med HB Køge. Men lige nu er alt fokus på sæsonens kampe og videreudvikling; ”Jeg fokusere bare på at udvikle mig så meget som muligt, og jeg er utrolig glad for at være i HB Køge. Samtidig kan jeg fokusere 100 % på fodbolden efter sommerferien, og det glæder jeg mig meget til”.
Alexander kom i 2017 med omkring det danske U20 landshold efter sine flotte præstationer for HB Køge. Han har indtil videre spillet 4 landskampe, men han har større drømme end det; ”Jeg stæber og drømmer da om at få debut for A-landsholdet, selvom jeg ved, der er lang vej igen, så er det en af de ultimative mål, man kan opnå. Det er noget jeg arbejder henimod hver eneste dag”.

Det bliver ekstremt spændende at følge Alexanders fremtidige udvikling, for selvom det var i en kort periode vi nød godt af Alexanders store talent på 2 divisions holdet, så var han en fantastisk ambassadør for klubben. Han fortæller også han stadig følger med i klubbens resultater, og krydser fingre for #missionoverlevelse lykkedes.

Vi takker Alexander for hans tid og i kan glæde jer til næste måned, hvor vi finder en ny tidligere Næsby spiller med succes på et højere plan.

Faktaboks:

Navn: Alexander ”Gambi” Bah