Mellemskolen

Velkommen til ungdomsfodbolden i Næsby Boldklub. Vi har valgt at kalde årgangene fra U11 til og med U15 for Mellemskolen. Mellemskolealderen er det tidspunkt i livet, hvor man ”Lærer at træne – dvs. træne for at træne". I disse årgange er det motiverende at lære nyt, og alderen kaldes ofte guldalderen, fordi spillerne i Mellemskolen både har lyst og gode muligheder for at dygtiggøre sig.Den fysiske opbygning af kroppen begynder også i denne alder, og Næsby Boldklub har derfor 2 x 30 min. fysisk træning om ugen i klubbens fodboldlegeland fra U11.

Trænerne i Mellemskolen er ofte talentfulde trænere, som brænder for at dygtiggøre sig, og som ofte samtidig er under uddannelse. Forældrene har dog stadig en vigtig rolle i fortsat at understøtte trænergruppen og være aktiv omkring såvel praktiske opgaver såsom koordinering af træningslejre, tøjindkøb etc., således trænerne i højere grad kan få lov til at fokusere på at være trænere for spillerne.

Mellemskolen bygger på holdninger til ungdomsfodboldfodbold

Mellemskolen i Næsby Boldklub lever op til DBU’s Holdninger og Handlinger, hvilket bl.a. betyder, at vi

• Først og fremmest spiller for at udvikle og kun sekundært for at vinde
  • Gennem leg og træning ønsker at give børnene de bedste muligheder for at lære at spille fodbold
  • Træner næsten altid med bold – også under opvarmning
  • Laver ofte stationstræning, så spillerne ikke spilder tid med at stå i kø
  • Spiller på små baner med mange boldberøringer
  • Træner piger og drenge hver for sig, men pigerne er velkomne hos drengene, hvis de har niveau
  • Lægger vægt på, at spillerne taler ordentligt til hinanden og til træneren
  • Kun tillader konstruktiv kritik af hinanden, både på og uden for banen
  • Gennem stævner og ture vægter kammeratligt samvær med jævnaldrende fra andre klubber
  • Lægger vægt på, at forældrene spiller en aktiv rolle for holdet f.eks. vaske tøj, kørsel eller være holdleder til stævner.

Indlæringsmål i mellemskolen

I Mellemskolen er der således stadig stor fokus på udviklingen af spillernes individuelle tekniske færdigheder, men i Mellemskolen begynder vi i tiltagende grad at have fokus på relationelle del af spillet - dvs. stimulering spillernes spilintelligens. Det er som beskrevet også i disse årgange, at vi påbegynder den fysiske træning.

Den tekniske træning bygger videre på det, som spilleren har lært i indskolingen.

Spillerne skal gerne påbegynde en klar fornemmelse af klubbens spillestil.

Læs hele grundlaget for klubbens arbejde i mellemskolen her.